17:00

Pajala IF

Referat: IBK Boden (u) - Pajala IF

Just ja! Det var ju en match på söndag åxå.

En tempofattig första period. Vi tar ledningen 2.58 då Issa sätter en retur. 7.38 sätter Viola 0-2. Sanna gör 0-3 13.49 och Jani serverar Viola till 0-4 17.31. Hemmalaget avslutar målskyttet med en reducering 17.57. Mycket mer än så finns inte att skriva om första perioden. 7-12 i skott.

I andra inleder vi piggt. Vi har ett långt anfall och vaskar fram flera bra chanser. Tyvärr är de flesta av våra avslut väldigt mediokra denna match och våra fina lägen skjuts utanför eller rakt på målisen. Efter den fina inledningen går vi ner oss igen och spelar rätt risigt. 9.06 kommer dock 1-5 genom Evvis efter samarbete med Emma. 10.23 slarvar vi och Boden gör 2-5. Även i slutet av andra ökar vi tempot lite och då trillar åxå målen in. Henta skjuter 2-6 15.25. Med drygt 1.20 kvar av perioden kommer matchens anfall. Bollen går som på ett snöre från Jani till Inka, till Evvis som spelar vidare till Viola som stänker in 2-7. Inge fel på avslutet där. Ett mycket fint innebandymål. Innan perioden är slut hinner Evvis göra 2-8 tid 19.16. Skott: 9-12.

Även tredje är en seg historia. Emma gör 2-9 när perioden är en och tjugo gammal. Vi bränner mängder med chanser innan Viola gör 2-10 då det gått 9.25. Hemmalaget gör matchens sista mål 11.17.

Ja, vad ska man säga om denna match? Inte mycket till tempo. Det var klasskillnad mellan lagen och hade vi varit lite mer skärpta hade vi kunnat göra ganska många fler mål.

Extra plus i ett halvsegt Pif går till Viola med fyra strutar. Emma såg piggast ut och jobbade hårdast. Jani gjorde sin första hela match sen serieavslutningen i våras och gjorde ett så gott intryck att hon tilldelades Örjan efter matchen med motiveringen: Det märktes knappt att du inte spelat på jättelänge!